Reiki

You can add a little bit of text to this space, by adding it to the "Page Excerpt" field on the Page > Edit pane.

Mikao Usui je ime japanskog tendai budista koji je otkrio Reiki u 19. stoljeću nakon meditacije, posta i molitve koja je trajala 21 dan na planini Kurami. Nakon toga zapisao je kako je  postigao znanje i veliku spiritualnu moć da primjeni energiju zvanu Reiki na ljude i dokazao kako je moguće liječiti ljude energijom bez gubljenja vlastite energije.

Riječ Reiki je japanskog porijekla, a zapravo znači “univerzalna životna energija”  koja opisuje dva karaktera; Rei znači duša, a Ki znači dah ili životna energija.

Reiki je zapravo najjednostavnija i najdirektnija metoda iscjeljivanja univerzalnom kozmičkom energijom. Primjenjuje se za smanjenje stresa, opuštanje i za liječenje te se koristi sa uvjerenjem da kroz ljudsko tijelo prolazi životna energija i to na način da se polažu ruke na ljudsko tijelo uz aktiviranje simbola. Od osobe koja se tretira se očekuje da mirno legne i opusti se, a osoba koja kanalizira energiju kroz sebe prolazi svojim dlanovima oko tijela osobe koju tretira.

Prema toj metodi, ako čovjek ima vrlo nisku životnu energiju onda je podložan bolestima i stresu, a ako ima vrlo visoku i kvalitetnu životnu energiju onda je osoba koja nema problema na zdravstvenom stanju.

Pacijent često osjeća toplinu i ugodan osjećaj naknadno, ali čuda se ne događaju odmah. Ako je u pitanju kronični problem, potrebno je primjeniti minimalno 10 tretmana. Ovdje osoba koristi nedijagnosticiranu metodu i rezultat je da se energija predstavlja kao inteligentni dio dok je osoba više kanal koji prima.

Isto tako je moguće koristiti ovu metodu na daljinu gdje se iscjeljujuća energija šalje osobi kojoj je to potrebno.

Reiki metoda se sastoji od tri stupnja. Prva dva stupnja se provode kroz dvodnevni tečaj, a treći je majstorski stupanj. Sudionici prvog stupnja prolaze četiri inicijacije putem kojih se otvaraju iscjeliteljski kanali, a energetsko tijelo podiže se na višu razinu te se usklađuje sa finim energijama. Nakon tri mjeseca rada sa prvim stupnjem može se prijeći na drugi stupanj kojim se stječe sposobnost odašiljanja energije na daljinu. Drugim stupnjem iscjeliteljski se kanal još više otvara, a tijelo osobe koja se tretira podiže se na još finiju razinu te dobiva sposobnost korištenja punog potencijala Reiki energije.

Ova metoda svakako ne predstavlja konačne domete energetskog rada iz razloga što se njegove granice ne mogu odrediti jer sve ovisi o stupnju pročišćenosti i otvorenosti korisnika.

Najbitnije je da se osoba koja prakticira Reiki metodu ponaša vrlo etično i njegovo životno ponašanje mora biti u skladu sa ljudima koji ga okružuju kako bi rezultati bili što dublji, a ova jednostavna metoda bila korištena u ispravne svrhe.

reply