Aiping Wang

You can add a little bit of text to this space, by adding it to the "Page Excerpt" field on the Page > Edit pane.

Prirodna relaksacija – Aiping Wang Fulepp

Prirodna relaksacija je inovativna tehnika opuštanja koju je razvila i unaprijedila Aiping Wang, stručnjak za prirodno zdravlje, životnu edukaciju i razvoj ljudskih potencijala, nakon više od 20 godina istraživanja i iskustva sa više tisuća polaznika. Prirodna relaksacija sadrži elemente kineske tehnike za očuvanje vitalne energije – Qi Gonga, bazira se na osnovnim principima Tradicionalne kineske medicine u kombinaciji sa suvremenim anti – stress metodama, te ju danas koristi veliki broj ljudi  kao vrlo jednostavnu tehniku koja obnavlja organizam i njegov energetski kapacitet te prevenira nastanak različitih životnih problema ( zdravstvenih i emocionalnih problema, problema u komunikaciji, problema poslovne prirode) i uklanja njihove posljedice.

Svoju  širu primjenu ova tehnika doživjela je krajem 80 – tih godina prošlog stoljeća u  SAD – u i  Europi.

Kome je namijenjena ova tehnika

Tehnika prirodne relaksacije  ima vrlo široku primjenu za sve dobne skupine jer je potpuno prirodna i izuzetno jednostavna za korištenje te ne zahtjeva nikakav fizički i mentalni napor.

Preporuča se svim ljudima koji su neprekidno izloženi stresnim situacijama, posebno poslovnim ljudima, djeci i starijim osobama kako bi ojačali imunitet i poboljšali svoje zdravlje, kroničnim bolesnicima kako bi se potaknule obrambene snage organizma, te svim ljudima koji žele povećati svoj energetski kapacitet i produktivnost te prevenirati moguće zdravstvene i druge probleme, najčešće uzrokovane nepravilnim stilom života.

Budući da je prirodna relaksacija u potpunosti prirodna tehnika, ne postoje kontraindikacije za njezinu primjenu.

Kako prakticirati ovu tehniku

Prirodna relaksacija se uči  prakticirati u grupi uz stručno vodstvo kako bi se stekle osnove za individualnu primjenu.

Opuštanje je najbolje izvesti u sjedećem položaju sa lagano ispruženim nogama. Ruke i noge slobodno padaju što omogućava normalnu cirkulaciju.Tijelo zauzima potpuno prirodnu poziciju. Oči su uvijek zatvorene i opuštene, usta su lagano otvorena i osoba diše mirno, spontano i duboko skroz do donjeg dijela trbuha. Nije potrebno razmišljati, vizualizirati ili na bilo što se fokusirati. Svaku misao koja naiđe dovoljno je samo propustiti i uživati u svakom trenutku. U ovakvom stanju pokreću se svi prirodni procesi u organizmu i organizam se automatski počinje obnavljati i ubrzano regenerirati. Na taj način “ punimo svoje baterije” i dobiva se nova snaga i nestaje nemir, napetost, težina, ukočenost, negativne misli i emocije te različite fizičke poteškoće.

Ova vrsta relaksacije izvodi se u grupi uz upute voditelja, a može se koristiti i individualno kod kuće uz relaksacijsku muziku nakon savladanih osnova ove tehnike.

Opuštanje se preporuča 3 puta dnevno. Ujutro, u podne i navečer prije spavanja u trajanju od 15 min – 30 min.

Kako djeluje prirodna relaksacija i njezini efekti

Za vrijeme relaksacije cijelo tijelo se vraća iz stanja stresa u jedno potpuno prirodno stanje ravnoteže kada se može ubrzano obnoviti i regenerirati. Na taj način povećavamo svoj energetski kapacitet i kvalitetu svoje energije. Automatski se u tijelu potiče niz pozitivnih promjena sto rezultira nizom fizičkih i emocionalnih poboljšanja, poboljšanja kvalitete života, međuljudskih odnosa i produktivnosti. Posebno dobri rezultati postižu se pri uklanjanju negativnih poslijedica stresa ( nesanice, glavobolje, migrene, probavni problemi, problemi sa štitnjačom, ovisnosti, cirkulacija, krvni pritisak ).

Isto tako prakticiranje prirodne relaksacije daje dugotrajan osjećaj sreće i zadovoljstva, unutarnjeg mira i blagostanja što su pokazale i brojne analize rezultata korisnika.

Redovitim relaksiranjem ovom tehnikom dolazi do dubokih promjena u protoku i izmjeni tvari i energije što omogućuje zdraviji, kvalitetniji i dugovječniji život.

reply