A blog post

Fizičke promjene kroz opuštanje

Posted on the 14 siječnja, 2010 at 6:29 pm Written by in Uncategorized

Fizičke promjene kroz opuštanje

U ovom blogu govorit ćemo o procesu i fizičkim promjenama koje se javljaju prije ili kasnije pri kontinuiranom prakticiranju opuštanja.

Jedan od simptoma našeg tijela je mijenjanje konstitucije. Tijekom opuštanja u našem tijelu stvara se nova kemija, mijenja se polako struktura naših stanica, tijelo se prirodno rekonstruira kako bi moglo primiti i prirodno držati više enrgije. Naše tijelo prolazit će kroz proces detoksifikacije. Posljedica toga bit će osjećaj boli ili umora. Zbog svih tih promjena javit će se osjećaj straha, no iz vlastitiog iskustva znam čak ako i napravimo različite medicinske preglede često puta nećemo naći ništa, jer promjene koje se događaju najćešće ostaju na molekularnoj razini, razini meridijana. Trebamo samo razumijeti da su svi ti simptomi i promijene samo privremene prirode.

Počnite polako slušati svoje tijelo i točno ćete moći osjetiti kada, koliko i što trebate jesti. U određenom periodu imati ćete  više potrebe za konzumiranjem slanog, u drugom periodu imati ćete potrebu za konzumiranjem  slatkog. Ako slušate dobro svoje tijelo nikad nećete pretjerati!

Ono što se često puta javlja je i osjećaj umora, no umjesto da idemo spavati moj savjet je šetnja parkom ili uz rijeku. Uz pravilno, duboko disanje i osjećaj umora koje tijelo otpušta će polako nestati. Tijelo će na taj način najbrže otpustiti toksine koje smo nakupljali godinama i godinama jer nismo znali i nitko nas nije podučio kako održavati nutarnju higjenu tijela i uma. Ono što se ne preporučuje su agresivne vježbe  jer pretjerno trčanje ili pretjerano vježbanje samo će oštetiti stukturu naših stanica i kontraefektno uzrokovat će ubrzano starenje. Generalno, kako bi pomogli našem organizmu u otpuštanju toksina koje se inicira kontinuiranim opuštanjem savjetujem laganu šetnju barem pola sata ili vježbe istezanja i što više sviježeg povrća i voća, i naravno prije svega što više osmijeha na vašem licu.

reply