A blog post

Opuštanje i rezultati u businessu

Posted on the 08 siječnja, 2010 at 12:51 pm Written by in Uncategorized

Kakve veze ima opuštanje i naši rezultati u businessu ili karijeri? Naš posao sa sobom nosi i određene napete, neočekivane situacije. Na sve te situacije možemo odgovoriti vrlo emocionalno, reaktivno ili možemo odgovoriti vrlo kreativno. Pitanje je što nam je lakše odreagirati? Kada se nalazimo u bilo kojoj nepoznatoj situaciji sigurno je da ćemo najprije odreagirati automatski, a to je često puta jako emocioanlno; nervozom, ljutnjom, frustracijom, strahom, nemotiviranošću.

Biti uspješan u businessu znači i biti kreativan, iz neugodnih situacija businessman treba izvući pozitivan krajnji rezultat. Sigurno ćemo se svi složiti da je puno jednostavnije reagirati emocionalno nego kreativno. Emocionalno reagiranje u svojoj biti je samo znak naše energetske slabosti i nemogućnosti da pronađemo riješenje našeg problema.

Iz svega ovoga proizlazi logični zaključak da nam je za kreativno reagiranje u poslu ili u životu općenito potrebna dodatna energija, a tu dodatnu energiju primamo iz stanja opuštenosti.

Naš financijski uspjeh il neuspjeh samo je odraz energetskog i zdravstvenog stanja naših organa! Unesimo malo više energije u naš život i rezultati će se početi nizati.

Mi smo bića koja su  tisućama i tisućama godina stekla naviku, posebno u zapadnoj civilizaciji, da mijenjamo stvari samo mijenjanjem određene tehnologije ili mijenjanjem vrste akcije, no u 99,9% slučajeva rezultat bi ostao isti. Ono što sada trebamo naučiti i razumijeti je da za potpuni i stabilan uspijeh u našem poslu pa tako i u našem životu trebamo mijenjati unutarnje obrazce ponašanja –od reaktivnog prema kreativnom- kako bi imali dovoljno energije da postignemo sve što želimo.

reply