A blog post

Kroz opuštanje do zdravlja

Posted on the 09 siječnja, 2010 at 2:33 pm Written by in Uncategorized

Pitanje. Što vam je najvažnije i najdragocjenije u životu? Većina (barem većina onih iznad 35 godina, jer populacija ispod te dobne granice uzima zdravlje ‘zdravo za gotovo’), ljudi će odgovoriti; Zdravlje, naravno, jer se ne može ničim kupiti. Ok, slijedeće pitanje koje ću postaviti: Što uopće znači biti zdrav? Tu sada više nismo na sigurnom terenu, pomalo zbunjeni većina će odgovoriti: Biti zdrav znači imati zdrave vitalne organe. To je ok, ali se nikada nećemo pitati što to naše organe čini vitalnima i zdravima. Možda nam na prvi pogled to ne izgeda toliko bitno ili važno, ali kako onda možemo iz korijena riješiti neki fizički problem zauvijek.

Što to pokreće naše srce da radi 24h na dan, zašto naša pluća, bubrezi rade 24h na dan ‘bez godišnjeg odmora’? Zašto naše tijelo ima određenu toplinu?

Naše srce, pluća, bubrezi,… rade jer ih pokreće određena sila – energija.

Naše tijelo je toplo jer je prisutna energija.

Kako naše tijelo prima energiju? Svi znamo da u tijelu postoje živčani, endokrini, kardiovaskularni sustavi i svaki od tih sustava ima određenu funkciju; npr. živčani sustav koji prenosi ili prima informacije putem impulsa, tako u našem tijelu postoji još jedan sustav koji ima isto tako vrlo važnu funkciju za održavanje zdravlja i vitalnosti. To je sustav meridijana, njegova funkcija je da provodi energiju, a uloga mu je da organe opskrbljuju energijom. Tako u kineskoj tradicionalnoj medicini kod tretiranja bilo kakvog poremećaja prati se funkcioniranje i stanje sustava meridijana. Da bi organi bili i ostali zdravi i vitalni potreban im je dobar živčani i energetski impuls.

Opuštanje je jedna od ključnih metoda kada govorimo o zdravlju našeg energetskog sustava, sustava meridijana. Opuštanjem tijela i uma opuštaju se i prirodno otvaraju naši meridijani. Što se dublje i više opustimo to će se prirodno protok energije kroz meridijane uravnotežiti, zato rezultat opuštanja ako to prakticiramo kontinuirano i na pravilan način je zdravlje zauvijek.

reply