A blog post

Kroz opuštanje do sreće

Posted on the 10 siječnja, 2010 at 3:15 pm Written by in Uncategorized

Tko od nas ne želi biti sretan? Svi želimo biti sretni. To je naše prirodno stanje. Kada smo sretni tada smo i prirodno opušteni, no svatko od nas pokušava doći do osjećaja sreće na svoj način jer smatramo da će nam to donijeti unutarnji mir.

Neki od nas smatraju da će im novac dati osjećaj sreće, neki od nas smatraju da će im image dati osjećaj sreće. Zbog toga ćemo si organizirati  svoj život na način koji će nam omogućiti da dođemo do više novaca ili da ostvarimo dobar image u društvu, pa ćemo uvijek pokušavati da ‘budemo dobri i poslušni’,jako ćemo se truditi da ostvarimo određeni rezultat, no u tom procesu ostarivanja sreće kako se uistinu osjećamo; jesmo li sretni ili osjećamo strah od neuspjeha ili osjećamo strah da nas drugi ljudi, često je to neki autoritet (šef, učitelj, trener), ne odbace! Može li onda i sam rezultat kao takav biti dobar? Hoćemo li doći do ostvarivanja naše sreće ako sve što radimo radimo u grču, napeto pod stresom.

U prošlom blogu ‘Kroz opuštanje do zdravlja’ govorili smo o našem energetskom sustavu meridijana i koliko je važna dobra cirkulacija energije kroz taj sustav za naše zdravlje. Dobar protok energije može biti samo ako su naši meridijani dovoljno otvoreni i opušteni. Upravo ta dobra cirkulacija energije kroz naše meridijane, organe i tijelo daje nam istinski osjećaj sreće, ispunjenosti i osjećaj mira. Zaista želimo biti sretni? Prvi korak nasmiješite se, duboko udahnite, opustite donji dio trbuha i prepusitie se osjećaju zadovoljstva i sreće.  Ako se prepustimo tom osjećaju opuštenosti i sreće da nas vodi kroz sve naše aktivnosti tada više ne radimo nešto da ostvarimo sreću, nego stvaramo iz tog stanja sreće.



reply