A blog post

Kako opuštanje djeluje na pojedine organe?

Posted on the 06 siječnja, 2010 at 12:55 pm Written by in Uncategorized

Vežite pojaseve! Danas  putujemo u unutrašnjost našeg predivnog tijela.

Mnogi od nas ne razumuju ulogu i sve funkcije koji naši organi imaju,  osvrnut ćemo se na pet osnovnih vitalnih organa bez kojih naše tijelo ne funkcionira: jetru, srce, slezenu, pluća i bubrege. U boljem razumijevanju kako naši organi funkciniraju i kako opuštanje pospješuje rad svakog pojedinog organa, možemo spriječti razne emocionalne i fizičke probleme.

Ugodno se smjestite. Sjednite sa neprekriženim stopalima. Opustite čelo. Duboko udahnite i polako izdahnite. Upijajte ove riječi cijelim tijelom, bez fokusiranja! Prepustite se tijelom i umom…..i dišite, dišite potpuno prirodno, potpuno opušteno.

Zaustavimo sa na trenutak sada na našoj prvoj stanici – jetra. Osjećamo li često frustraciju ili ljutnju, idu li vam ljudi ‘na jetru’?  To je prvi znak da našoj jetri nešto nedostaje i da ne funkcionira optimalno. Ako želimo  imati kvalitetnu krvnu sliku, bez kolesterola i toksina, ako želimo što duže zadržati naš dobar vid tada se opustimo. Kroz opuštanje naša jetra će dobiti dodatnu energiju za prirodno regeneriranje.

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Srce. Je li vam hladno?  Imate li problema s cirkulacijom, visokim krvnim tlakom ili možda sa glavoboljom?  Teško vam je uspostaviti dobru komunikaciju sa ljudima! Opustimo se. Opušteno srce opskrbit će svaku stanicu sa dovoljno krvi, hranjivih tvari i kisikom. Opuštanjem srce će primiti  dodatnu energiju za prirodno obnavljanje.

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Slezena. Misli, misli, misli…………nemir.  Previše misli, kalkuliranja i premalo akcije. Problemi sa želucem, gastritis?! Opustimo sada trbuh. Opuštanjem slezena će se početi prirodno obnavljati i vraćati u ravnotežu. Rezultat? Manje misli, više akcije! Kako bi rekli u Nike-u ‘Just do it’.

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Pluća. Jeste li prehlađeni? Jeste li podložni gripi? Patite li od alergije, astme? Puno brinete? Vaš imunitet je definitivno narušen, a vaša pluća energetski oslabljena. Slobodno duboko udahnite sada punim plućima, dopustite da se pluća napune dodatnom energijom. Redovitim opuštanjem smanjit ćete broj prehlada, gripa i količinu svakodnevnih nepotrebnih briga!

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Bubrezi. Osjećate li često bezvoljnost, niste motivirani, ne znate kako da se nosite sa svakodnevnim problemima? Osjećate li često bol u donjem dijelu leđa, upale mjehura, bolne menstruacije? To su samo neki od simptoma kada naši bubrezi ne rade optimalno. Dopustimo sebi sada opuštanje kako bi i naši bubrezi primili dovoljno energije i počeli funkcionirati punim kapacitetom.

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Naše putovanje privedeno je kraju. Dopusite još par minuta da se cijelo tijelo proširi potpuno prirodno…

Redovito opuštanje ostavit će dubinski učinak na sve vitalne organe. Razumijevanjem funkcioniranja naših vitalnih organa i redovitom unutarnjom higjenom – opuštanje- vršimo najbolju zdravstvenu prevenciju na dnevnoj bazi.

Duboko udahnite i polako izdahnite.

Odvežite pojaseve i uživajte sada u vašem predivnom opuštenom tijelu.

reply