A blog post

Duboko disanje i opuštanje

Posted on the 13 siječnja, 2010 at 6:39 pm Written by in Uncategorized

Postoje određeni segmenti opuštanja koji se protežu kroz različite i gotovo sve tehnike opuštanja.

Danas ćemo govoriti o jednom segmentu, a to je disanje.

Što to znači duboko disati? Kada govorimo o dubokom disanju onda ne govorimo samo o disanju iz pluća, govorimo o disanju iz trbuha još više govorimo o disanju iz donjeg dijela trbuha.

Što disanje općenito znači za nas ljudska bića? Život. Disanje je dah života koji nas povezuje sa nevidljivim oko nas, a to je zrak, to je kisik. Prvo što osjetimo u trenutku našeg rođenja je kisik. Isto tako i osjećaj orgazma povezano je s disanjem, osječaj uživanja povezan je s disanjem. Kisik nam je potreban za vršenje svih procesa metabolizma, svakoj našoj stanici potreban je kisik da bi ostala vitalna.

Pod velikim ste pritiskom na poslu, imate premalo vremena, ljudi vas lako izbace iz takta i cijelo to vrijeme dišete na ‘škrge’. Naše tijelo iz energetske perspektive sastoji se od gornjeg energetskog pojasa, srednjeg energetskog pojasa i donjeg energetskog pojasa. Kod disanja ono što većina nas koristi je gornji pojas; usta, nos i dio srednjeg pojasa; pluća. Gotovo nikad ne koristimo donji energetski pojas; trbuh, donji dio trbuha, u kojem se nalaze naše fizičko težište i energetski centar, osim kada se smijemo naglas iz trbuha i naravno u seksu. To je i jedan od razloga zašto nikad nemamo dovoljno seksa i zašto imamo potrebu za mijenjanjem partnera/partnerice jer nam s vremenom ‘seksualno dosade’, nisu nam više zanimljivi. Ili ako idemo u drugu krajnost tada ćemo blokirati našu senzualnost, seksualnost i strast. Važno je da se naša seksulanost, senzualnost i strast uravnoteže jer neravnoteža u tom segmentu stvara neravnotežu u ostvarivanju naših ciljeva i drugih projekata u životu. Dubokim disanjem kroz opuštanje dovodimo se u sadašnji trenutak, dubokim disanjem u opuštanju vraćamo u stanje ravnoteže naš treći energetki pojas. Rezultat: zdraviji smo, uživamo više, više se smijemo, lakše ostvarujemo svoje ciljeve i projekte i dakako naš seksualni odnos je kvalitetniji i zdraviji.

reply